HTML

Mell plasztika, mell nagyobbítás

Mellműtétek, mell nagyobbítás, mell plasztika,

Friss topikok

Archívum

A plasztikát az OEP 100 százalékban támogatja

2010.04.07. 14:32 Plasztika

Az ötvenes évei elején járó Annának nagy segítséget jelentettek a mellbetétek, mikor négy éve leműtötték a bal mellét. Sok idő után úgy-ahogy elhitte, hogy az utcán szembejövők semmit nem észlelnek abból, hogy a két domborulatból csak az egyik igazi, a legrosszabbak mégis az esték voltak, mikor fürdéshez készülődve le kellett csatolnia a speciális melltartót, majd hálóingbe bújva már kerülte a tükröt, mert nem akart állandóan szembesülni megfogyatkozott kontúrjaival. "Csak akkor tudtam újra nőként tekinteni magamra, mikor két éve plasztikai műtétre szántam el magam. Mikor az utolsó, harmadik korrigáló plasztika után hazajöttem a klinikáról, megmondom őszintén, egyből megváltam a speciális ruhadaraboktól. Nagy szolgálatot tettek, de ennyire voltak hivatottak, és nem tettem el emlékbe őket."

"Óriási dolog, hogy a mellműtött nőknek 100 százalékban támogatja az Országos Egészségbiztosítási Pénztár a több százezer forintos mellplasztikát. Ugyanakkor érthetetlen anomáliát okoz az, hogy ezzel ellentétben az évi egyszeri, vényre kapható tb-támogatott mellprotézis a speciális melltartóval együtt nyolc-tízezer forintjába kerül azoknak a nőknek, akik nem mernek plasztikai műtétre vállalkozni. Sajnos van, akinek még ez is sok pénz, például egy rokkantnyugdíjasnak" -  mutat rá a pénzügyi vonatkozásokra Elek Erika, majd még ennél is fontosabb adatokat közöl a Női Lapozóval. Az onkológusok és sebészek statisztikái szerint jelenleg ötven-hatvanezer mellműtött nő él hazánkban, de az OEP adatai szerint csak minden negyedik-ötödik érintett jut el olyan szaküzletbe, mint az Amoena. E nők többsége a fővárosban vagy nagyobb városokban él, a távolabbi vidéken élők ellátatlan betegnek számítanak. Sőt, mivel az emlőműtét utáni orvosi kommunikáció nem feltétlenül terjed ki az elveszített testrész pótlási lehetőségeire, sokan még azt sem tudják, hogy évente egyszer minden érintettnek felírható a támogatott mellprotézis és speciális melltartó. Amelyek - bátran kijelenthetjük, mert láttuk -, divatosak, szépek, ápolnak és eltakarnak. "Még mindig újdonságnak számít az az egyedülálló megoldás, ami teljesen a testre tapad, és ami szinte egészen leveszi a nőkről a mellprotézis súlyát. Sokan mondják azt, el is felejtik, hogy protézisük van, amikor ezt viselik" - teszi hozzá a vezető.

Nagy erő kell az emlőeltávolító műtét utáni élethez, hiszen a mell az anyaság és a nőiesség szimbóluma, ezért óriási veszteség bármelyik nőnek, amikor leműtik. Tudjuk azt is, hogy még a mai modern mellprotézisek ellenére is nehéz elfogadniuk a súlyos betegség által alakított új testképüket. Tény, hogy a lélek sokkal több ideig gyógyul, mint a műtét utáni hegek, de a mai modern, egyre szélesebb segédeszköz-kínálat segítségével kívülről valóban ugyanolyan vonzóak és csinosak lehetnek, mint azelőtt. Úgy gondoljuk, ha a nők meghallják a pozitív visszajelzéseket ezek viselése után is, az bizony jelnek tekinthető a belső rehabilitációjuk elindulására is.forrás:noilapozo

Szólj hozzá!

Címkék: mell mell nagyobbítás mell plasztia szép mellek formás mellek

A bejegyzés trackback címe:

https://mell.blog.hu/api/trackback/id/tr391901652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása